18:30

Referat: Heleneholms SK - AIF Barrikaden

Startelvan: (1-4-3-2) Emma - Rahima - Rebecca, Erica, Vilma, Alejandra - Dalia,
Veronica, Arbnora - Florinda, Qendresa

Avbytare var Camilla N som kom in som mittback i pausen men fick utgå efter halva halvleken p.g.a. skada och Evelina som kom in i paus och började som mittback men efter c:a en kvart gick ut som högerback.

Sista 30 min:a gick vi över till den uppställning vi haft i tidigare matcher: 4-2-3-1.
Rahima gick då upp och tog en defensiv mittfältsroll tillsammans med Veronica som alltså backade ett steg, Rebecca gick in som mittback, Evelina gick ut som högerback och Florinda gick ner på mittfältet så att Qendresa blev ensam kvar på topp. När Camilla N sedan fick utgå p.g.a. skada tog Vilma hennes plats i backlinjen.

Vi tog ledningen redan i 5:e min genom Alejandra som slog in en retur på skott av Florinda. Vi dominerade sedan enormt utan att göra mål och vi hade också några heta chanser. En av de bästa var en verkligt snygg soloraid där Alejandra bara på ren vilja tog sig förbi 3-4 spelare men sedan när hon kom helt fri tyvärr avslutade med ett uselt skott (trött efter ruschen?). I den 43:e min gjorde Dalia mycket lägligt så här precis innan pausen 2-0 på pass från Arbnora.

När andra halvlek började var man beredd på att det skulle lossna rejält med målskyttet. Vi kunde helt enkelt inte fortsätta att missa så mycket som vi gjort i första, vi hade medvind och vi brukar ju vara starka på slutet. Vi räknade också med att vårt andra mål precis innan pausvilan skulle ha slagit ner stridsviljan hos Heleneholm.

Så blev det inte alls. Trots att vi nu skapade ännu fler chanser än i första fick vi in i det längsta inte in bollen. Vi gjorde för det mesta vårt kardinalfel, man passade när man var helt fria. För dagen var det också så att de skott vi verkligen avlossade nästan utan undantag var riktigt dåliga även om deras målvakt vid flera tillfällen ändå var nära att fumla in bollen.

C:a 25 min in på halvleken hade Heleneholm en tiominutersperiod då de jämnade ut spelat och faktiskt också efter lite slarv i vårt försvar fick till en riktigt bra målchans som slutade med en fällning bara centimeter utanför straffområdet, mål där och det kunde kanske kommit nerver med i bilden. Den frispark som följde kunde dock Emma lätt få tag på.

Mot slutet tog vi över igen och nu rent av än mer än någon gång tidigare under matchen vilket inte ville säga lite. Till slut kunde vi också spräcka den här halvlekens nolla. I den 84:e min slog Alejandra en passning framåt som efter att ha studsat på någon gav Qendresa fritt fram mot mål. Hon gjorde heller inget misstag utan slog enkelt in bollen sedan hon först avancerat 10-15 meter med den.

Resultatet 3-0 var som framgått av referatat ruskigt mycket i underkant och mot ett bättre motstånd kumde alla målmissarna blivit avgörande men siffrorna innebar i alla fall att vi nu "ligger på plus" - 1 vinst, 2 oavgjorda och 1 förlust och plus 1 i målskillnad. En annan mycket positiv grej är att dagens match innebar den tredje matchen i rad utan varningar och vi har bara en totalt - jättebra tjejer!

Statistik: Hörnor: 11-1 Skott på mål: 11-3 Skott utanför: 10-1